9. Skapa en kurswebb med ingående kursmoment

Denna övning är inte obligatoriskt. Gör den om du tror att det är relevant eller återkom till den senare.

För dig som kurswebbsadministratör kan det finnas ett behov av att skapa en ny kurswebbplats, med de obligatoriska sidorna, som är också en portal eller ingång till flera ingående kurswebbplatser (kursmoment och så vidare) som ska nås från portalens ingång som i bilden till höger:

Mallen för en kurswebbplats som ska ge tillgång till ingående kurser

Som du hörde i instruktionsfilmen Introduktion till mallar i Administration: avsnitt 6 finns det en mall som är skapad i form av en samlingsaktivitet. När du skapar en kurswebb utifrån denna mall kan du koppla ingående aktiviteter till denna samlingsaktivitetet på samma sätt som visas i bilden till höger. Det vill säga, kursblocket Barn- och ungdomsvård är en samlingsaktivitet med de obligatoriska sidorna för en kurswebb. De ingående momenten är skapade utifrån den vanliga kurswebbsmallen.

Du har redan övat på att lägga upp en kurswebb genom att kopiera kurswebbsmallen. Du har också tränat på att skapa en ny låst "tom" aktivitet. I denna övning ska du träna på de två steg som krävs för att skapa en kurswebb med ingående kursmoment. Uppgiften bygger till viss del på tidigare övningar och instruktionsfilmer. Nytt för denna övning är den instruktionsfilm som ger dig en genomgång av hur du skapar en ny "tom" öppen aktivitet för med ingående kursmoment.

Du börjar med att kopiera mallen för en kurswebb som är baserad på en samlingsaktivitet. Därefter skapar du en aktivitet för att lägga upp momentsidor under denna kurswebb. För att skapa momentsidorna behöver du inte kopiera kurswebbsmallen eftersom de obligatoriska sidorna för kursen finns i den överordnade kurswebben (det vill säga din samlingsaktivitetens kurswebb). Hur övningen går till läser du under Uppgift 1 och 2 längre ned på sidan.

Instruktioner

Steg 1

Uppgift 1 (Denna uppgifter bygger på tidigare kunskaper)

Skapa en kurswebb som är baserad på mallen för en kurswebb med ingående moment (samlingsaktivitet)

Kopiera mallen: KI mall kurswebb (svensk och engelsk) 2016

Uppgift 1: Så här ser det ut när du har sparat kursblocket

Steg 2

Titta nu på instruktionsfilmen: Administrationsverktyg: Skapa ny öppen aktivitet

Klicka på bilden ovan för att sätta igång instruktionfilmen.

Uppgift 2

Skapa kursmomentsaktivitet det vill säga tom öppen aktivitet

Mål och framsteg:

För att få bocka av målet "Skapa en kurswebb med ingående kursmoment" ska du ha: