Ny lärplattform

Testa Canvas som lärplattform

Du kan skapa ett gratis konto på Canvas. Du välja mellan Try it eller Build it. Try it ger dig möjlighet att testa Canvas som student och Build it ger dig möjlighet att bygga en egen kurs i Canvas. Det kan vara en bra idé att testa publicering av kurser utifrån materialet du har i Ping Pong.

Instruktionsfilmer

Canvas har många instruktionsfilmer. Du kan börja med dessa för att få en guide till de vanligaste publiceringsalternativ i Canvas:

Canvas översikt:
Filmen som visar de komponenter som du ser när du först loggar in i Canvas, bland annat Översikt/Dashboard, Globala menyn/Global navigation och Kurser/Course interface:

Redigeringsverktyget (Rich Content Editor):

Redigeringsverktyget öppnas när du skapar sidor, uppgifter, quizzar, kalenderhändelse, med mera. Här ser du grunderna i denna verktyg

Moduler

Moduler skapar du för att strukturera ditt kursinnehåll i Canvas. Moduler kan innehålla sidor, uppgifter, quizzar och så vidare. Modulvyn är standard startvy för en kurs.

Skapa sidor

Du skapar sidor för att publicera innehåll i din kurs i form av texter med bilder och länkar.

Jobba med filer

Denna film visar hur du publicerar dokument till exempel föreläsningsanteckningar i din Canvas kurs.

Uppgifter

Denna film ger dig en introduktion till hur du jobbar med uppgifter (assignments) i Canvas

Kommunikationer i Canvas

Hur jobbar du med kommunikationer i Canvas? Här finns en introduktion till kommunikationsvägar till exempel Anslag, Diskussionsforum, Skicka meddelande.

Anpassa kursvyn (Hem) mm

Denna film visar hur du ställer in startpage för din kurs:

Canvas eget material för nybörjare New to Canvas