Ping Pong Mobile

This information in English

Ping Pong Mobile

Ping Pong appen är gratis för KIs Ping Pong-användare.

Appen underlättar för studenter att till exempel ta del av PIM och hitta nyligen uppladdade filer eftersom den erbjuder så kallade pushnotiser.

Ping Pong Mobile är en applikation för Android 2.3+ och iOS 5+ som gör det enkelt för dig som användare att komma åt ditt Ping Pong-konto från din mobil eller surfplatta. Observera att Ping Pong Mobile inte finns för Windows Phone.

Du loggar in med ditt vanliga Ping Pong-konto och kommer åt samma material som i det kompletta systemet.

Komma igång

När du har installerat applikationen på din mobila enhet börjar du med att starta tjänsten. En lista med organisationer visas. Välj Karolinska Institutet och ange dina inloggningsuppgifter och logga in.

Ping Pong Mobiles funktioner

I mobiltjänsten finns ett antal specialanpassade funktioner men du kommer även åt Ping Pongs vanliga gränssnitt, och därmed alla de funktioner du normalt har tillgång till via webbgränssnittet, via applikationen.

Följande funktioner är specialanpassade för det mobila gränssnittet:

PIM:
I PIM-funktionen, Ping Pong Instant Message, visas dina senaste konversationer uppdelade per person. Klicka på en person för att läsa konversationen eller skriva ett meddelande. För att skicka meddelandet, klicka på Retur-tangenten. Meddelandet skickas omedelbart och visas i princip direkt i applikationen på mottagarens mobila enhet. Om mottagaren inte aktivt har stängt av Notiser för applikationen visas dessutom ett meddelande på enhetens startskärm.
PIMet visas även i Ping Pongs vanliga webbgränssnitt.

Aktuellt:
Här visas en kontinuerligt uppdaterad lista med händelser som berör dig. Det kan röra sig om nya dokument som har lagts upp i de aktiviteter/kurser som du går, nya informationsmeddelanden, PIM från vänner, nya inlägg i Diskutera och så vidare Händelserna visas i en lista med den senaste händelsen överst. Klicka på en händelse för att få mer information.

Dokument:
Här listas de dokument som du publicerar under Mina dokument i Ping Pong.

Information:
Här visas meddelanden från PING PONGs startsideselement Information

Schema:
Här visas de närmast kommande händelserna från ditt Schema. (Schema visas i applikationen under förutsättning att funktionen är aktiverad i organisationens Ping Pong-installation).

Aktiviteter:
Här listas dina aktiviteter/kurser och du kan se varje aktivitets Dokument, Anslagstavla och Medlemmar.

Sök användare:
Här kan du söka bland organisationens användare och lägga till personer till din kontaktlista eller skicka PIM till dem. Organisationen avgör om sökning sker globalt, det vill säga bland alla konton i organisationen, bland vissa grupper i organisationen eller bland de av användarna som tillhör samma aktiviteter som du själv.

Förutsättningar:
För att kunna använda Ping Pong Mobile krävs följande:

Användaren måste ha ett konto i Ping Pong.
Ping Pong Mobile måste aktiveras för organisationen.
Användaren måste ha en mobil enhet med iOS 5+ eller Android 2.3+.

Hämta applikationen
Ping Pong Mobile finns att ladda ner på:

Värt att notera!
Ping Pong Mobile använder sig av push/notiser, vilket innebär att extra data skickas och att datatrafikavgifterna ökar. Du kan själva stänga av dessa funktioner under Inställningar på din mobila enhet.