Välkommen och viktig information

Varmt välkommen till Karolinska Institutet, institutionen CNS och enheten för optometri! Vi ser fram mot att träffa och lära känna dig under din studietid på KI. Vi kommer att göra allt för att du ska känna att din utbildning och tid hos oss ska bli så trevlig och givande som möjligt.

All undervisning är förlagd till optikerutbildningarnas lokaler på S:t Eriks Ögonsjukhus, Polhemsgatan 50, Stockholm.

Det övergripande målet med uppdragskursen Diagnostisk optometri (DO) är att du efter utbildningen behärskar avancerade undersökningstekniker, samt kan hantera diagnostiska droppar. Du kan göra en fullständig ögonhälsokontroll och tolka resultatet av dina mätningar samt besluta om lämplig åtgärd.

Utbildningen börjar med obligatorisk upprop, tillsammans med studenterna på KIs magisterprogram i klinisk optometri. I samband med uppropet bjuder vi på lunch.
Datum:   2019-09-04
Lokal:     Optikerprogrammens lokaler vid S:t Eriks Ögonsjukhus, Polhemsgatan 50 i Stockholm. Hitta till oss SL-sök resa
Sal:         Widmarkssalen
Tid:         09.30

För att studera på KI behöver du ha ett KI studentkonto, som ger tillgång till en rad tjänster. Studentkontot består av ett användarnamn (KI-ID) och ett lösenord, samt en tillhörande e-postadress, din studentmail. Du aktiverar ditt studentkonto med hjälp av den aktiveringskod som du fått från KI, här hittar du mer information om detta och mycket mer som gäller studentkontot.

Om du har problem med att logga in, kolla gärna på sidan Mitt studentkonto där många steg-för-steg-lösningar finns. Om du sedan fortfarande har problem, kontakta Student-IT, maila dem på studentit@ki.se eller ring 08-524 822 22 (vardagar kl 8–16).

Om du inte läser din studentmail ofta så är det viktigt att du lägger in en vidarebefordran så att du inte missar viktig information från oss! Din studentmailadress är också den mail som används i Ladok, om du inte uppdaterat dina kontaktuppgifter där. 

Du hitter mer information inför dina studier under rubrikerna i menyn till vänster!

Återigen varmt välkommen!

Maria Nilsson
Kursledare Diagnostisk optometri samt Magisterprogrammet i klinisk optometri